Vouvray vina


 


» Preberite vec...

 


» Preberite vec...
 
VOUVRAY.

Vouvray je obcini v Indre-et-Loire služba v osrednji Franciji.

The Loire Valley obdaja najdaljših rek v Franciji, in vkljucuje najbolj oznacbe v vsakem klasicno vinsko regijo. V bližini njenega vzhodnega roba leži mesto Tours, in samo za njeno vzhodno, mesto Vouvray. Vouvray, je znan po belih Chenin blanc vina, imenovana Podesno "Vouvray. Ta vina so 100% iz grozdja Chenin blanc.


Vina iz francoske obcine Vouvray na vzhodu Tours so v širok razpon stilov od Chenin Blanc grozdja. Vintages v Loire, so zelo spremenljive, vendar v najboljših letih Vouvray lahko proizvajajo stilsko in zelo dolgo življenjsko dobo belo vino.

Obstaja sedem okrožja v tem appellation, ki sodi v Touraine okrožje Loire. V Vouvray appellation je samo proizvedena leta 1936, ceprav samostani delal z vinom za centureis pred tem casom. Upoštevajte, da Chenin blanc vina v drugih delih sveta so imenovani le Chenin blanc.


Vouvray Mousseux AOC in Vouvray Petillant AOC sta opravljena preko Methode CHAMPENOISE
"Vouvray - znameniti beli Touraine, izkljucno iz Chenin Blanc, na podrocju osem obcin v Loire Valley takoj vzhodno od Tours proizvaja: Vouvray, Rochecorbon, Vernou, Sainte Radegonde, Chancay, Noizay, Reugny in del Parcay - Meslay. Vouvray lahko drugacen, odvisno od letnika in klet zdravljenja. To lahko aromaticno, zelo suho (sek) in rahlo kisle ali intenzivne barve ter sadja in halbtrocken (demi-sec) ali polni, zlato in moelleux (sladek) kot Sauternes, je lahko svetla, Okusen in penece (petillant), ampak tudi - Najpogostejši penjenju (mousseux), nato pa je med najboljšimi penecih vin v Franciji. Skupaj na sv 100000, in se proizvajajo, in je zelo dobro storiti, je na nalepki na vrsto vina in njegovih proizvajalcev, ki jih je treba obravnavati zelo previdno. Kot vodilni proizvajalci Marc Bredif, Poniatowski, narejeno, Huet, Jarryja, Chateau Montcontour je v Vouvray"

Vouvray suho (sek), off-suho (tendre), polsladko (demi-sec), sladka (moelleux) penece (pétillant)

Vouvray lahko mocno prizadeta z Terroir, ali je sestava tal grozdja pridelujejo palca Tisti od glinenih tleh lahko nagnjeni k saden okus, medtem ko se tiste, ki na perruches (kremenka gline) tla lahko okus vec mineralov. Vouvray je ponavadi pijan mladih, v roku 6 mesecev od steklenicenje, približno 3 leta po tem, ko je grozdje obirajo. Vendar pa fine let Vouvray bilo znano, da traja do 100 let, v odlicnem stanju.

"Vouvray, Loire, vinogradi in pobocjih".
To je najbolj znan po svoji proizvodnji belega vina, med nekaj najboljših ocenjeno v Franciji.

Vouvray nagiba k sladko, vendar suh okus, spet, ki so jih prizadele, kjer se goji. Tipicne okuse vkljucujejo limono, sadje, in mineralov. Nekatere Vouvray vina so okusih jabolka in hruške. Bogatejših slog Vouvray imenujemo moelleux. Moelleux nagiba k temu, da je bolj cisto zlato barvo in okusa medu, karamele in suhe slive.

Coordonnées :


Vouvray gre zelo dobro s školjk, jastogov, kozic in morskimi sadeži. Treba je pijan okoli 47F - tj samo topleje kot hladilnik temperaturi. Vouvray ponavadi napil v 2 letih od njene sprostitve.