Vouvray viner


 


» Läs mer...

 


» Läs mer...
 
VOUVRAY.

Vouvray är en kommun i Indre-et-Loire avdelning i centrala Frankrike.

Loiredalen omger den längsta floden i Frankrike, och omfattar de mest Appellations i någon klassisk vinregion. Nära den östra kanten ligger staden Tours, och bara för att dess östra, staden Vouvray. Vouvray är känt för sina vita Chenin Blanc vin, heter träffande "Vouvray". Dessa viner är gjorda 100% från Chenin Blanc druvor.


Viner från franska kommunen Vouvray i öster av Tours görs i ett brett spektrum av stilar från Chenin Blanc-druvan. Årgångsviner i Loire är mycket varierande, men i de bästa åren Vouvray kan producera snygga och mycket långlivat vita viner.

Det finns sju townships i denna appellation, som ligger i TOURAINE distriktet Loire. Den Vouvray appellation var först skapade i 1936, även om kloster arbetat med vin för centureis före den tidpunkten. Observera att Chenin Blanc viner i andra delar av världen kallas bara Chenin Blanc.


Vouvray mousseux drifttillstånd och Vouvray Petillant drifttillståndet är både göras via méthode champenoise
"Vouvray - kända vita Touraine, uteslutande av Chenin Blanc, inom åtta kommuner i Loiredalen omedelbart öster om Tours fram: Vouvray, Rochecorbon, VERNOU, Sainte Radegonde, Chancay, NOIZAY, Reugny och en del av Parcay - Meslay. Vouvray kan variera beroende på vilken årgång och källare behandling. Det kan vara fruktig, mycket torr (sek) och lite tårta eller intensiv färg och frukt och halbtrocken (demi-sec) eller full, guld och moelleux (söt) som en Sauternes, han kan ljusa, välsmakande och mousserande (petillant) utan också - vanligast Skumhämmande (mousseux) och sedan är han bland de bästa mousserande viner i Frankrike. Tillsammans vid St 100.000, och mer produceras, och det är mycket bra att göra det på etiketten på vilken typ av vinet och dess producent som skall bedömas noggrant. Som ledande tillverkare Marc Bredif, Poniatowski, Huet, Jarry, Chateau Montcontour det i VOUVRAY"

Vouvray dry (sec), off-dry (tendre), semi-sweet (demi-sec), sweet (moelleux), sparkling (pétillant)

Vouvray kan påverkas starkt av terroir eller sammansättningen av jorden den druva odlas i. Dessa från lera jord kan ha en tendens till en fruktig smak, medan de på perruches (STENHÅRD lera) marken kan smaka mer av mineraler. Vouvray vanligtvis berusade ungdomar, inom 6 månader efter tappning, ca 3 år när druvorna plockas. Men fina år Vouvray har varit kända för att vara upp till 100 år i utmärkt skick.

"Vouvray, Loire, vingårdar och bergssluttningar".
Det är mest känd för sin produktion av vitt vin, bland några av de bäst rankade i Frankrike.

Vouvray tenderar mot en söt men torr smak återigen drabbats av, där det odlas. Typiska varianter omfatta citron, frukt och mineraler. Vissa VOUVRAY viner har smaker av äpplen och päron. De rikare stil Vouvray kallas moelleux. Moelleux tenderar att vara en mer rent guld färg, och har smaker av honung, kola och katrinplommon.

Coordonnées :


Vouvray går mycket bra med skaldjur, hummer, räkor och skaldjur. Det bör drickas på omkring 47F - dvs bara varmare än kyl temperatur. Vouvray brukar drickas inom 2 år efter dess release.