Воувраы вина» Сазнајте више...


» Сазнајте више...
 
VOUVRAY.

Воувраы је комуне у Индре-ет-Лоире одељења у централној Француској.

У долини Лоире окрул̌ује најдуже река у Француској, те обухвата већину аппеллатионс у било класично вино регије. У близини се налази њен источни ивица граду Тоурс, и само на њен исток, Град Воувраы. Воувраы је познат по својим белим цхенин Бланц вина, поднесено зове "Воувраы". Та вина су се 100% од цхенин Бланц грожђа.


Вина из француског комуне од Воувраы на истоку Тоурс израђени су у широком распону стилова из Цхенин Бланц грожђа. Винтагес у Лоире су јако промењиво, али у најбољим годинама Воувраы може производити и стилски врло дуговјецни бијелих вина.

Постоји седам тоунсхипс у овом ознака, који пада у округу од тоураине Лоире. Тхе Воувраы номенклатура је само створио 1936, иако је радио са самостана вино за центуреис пре тог времена. Имајте на уму да цхенин Бланц вина у осталим деловима света се називају само цхенин Бланц.


Воувраы Моуссеукс АОЦ и Воувраы Петиллант АОЦ су направили преко Метход ЦХАМПЕНОИСЕ
"Воувраы - познати бели Тоураине, искључиво из Цхенин Бланц, на терену од осам општина у Лоире Валлеы одмах источно од Тоурс продуцед: Воувраы, Роцхецорбон, Верноу, Саинте Радегонде, Цханцаы, Ноизаы, Реугны а део Парцаы - Меслаы. Воувраы може да варира зависно о берба подрум и лечење. То може да буде воћни, врло суво (сец) и Колач или нешто интензивнију боју и воће и халбтроцкен (деми-сец) или пуна, злато и моеллеукс (слатко) као Саутернес, он може светле, привлачан и Искричава (петиллант), али исто тако - најчешће-запјенушана (моуссеукс), а затим је међу најбољима пјенушац Француске. Заједно, у Ст 100000, и више су производили, и врло је добро чинити, ознаку од врсте вина и његових произвођача који ће се сматрати врло пажљиво. Као водећи произвођачи Марц Бредиф, Пониатоуски, Хует, Јарры, замак Монтцонтоур ин Воувраы"

Воувраы суво (сец), офф-дры (тендре), полу-слатки (деми-сец), слатко (моеллеукс), газирана (пэтиллант)

Воувраы могу утицати снажно по терроир, или састава тла грожђа је одрастао ин оне из Глина тла може да теже ка воћног мириса, док су они направили на перруцхес (тврде глине) тла може доказати више минерала. Воувраы је обично пијани млади, у року од 6 месеци од флаширање, око 3 године од када се грожђе бере. Међутим, ситно година Воувраы су познати да трају до 100 година у изврсном стању.

"Воувраы, Лоире, виногради и хиллсидес".
То је најбоље познат по производњи бијелих вина, међу неким од најбољих оцијењено у Француској.

Воувраы тендира према сувој слатког укуса, али, опет, које су погођене са којима је одрастао. Типични укус укључују лимун, воће, и минералима. Неки воувраы вина имају укус од јабуке и крушке. Богатих Воувраы стил се зове моеллеукс. Моеллеукс, тендира да буде више од чиста злата боје, и има укус меда и Карамела прунес.

Coordonnées :


Воувраы иде јако добро са шкољке, јастози, шкампи, и морски плодови. То би требао бити пијан око 47Ф - тј само топлије од фрижидер температури. Воувраы је обично пио у року од 2 године од његове релеасе.