VOUVRAY viner


 


» Les mer...

 


» Les mer...
 
VOUVRAY.

VOUVRAY er en kommune i Indre-et-Loire departement i sentrale Frankrike.

The Loire Valley omgir den lengste elva i Frankrike, og omfatter de fleste appellations på noen klassisk vin regionen. I nærheten av den østlige enden ligger byen Tours, og bare til øst byen VOUVRAY. VOUVRAY er kjent for sitt hvite Chenin Blanc vin, oppkalt aptly "VOUVRAY". Disse vinene er laget 100% fra Chenin Blanc druen.


Viner fra det franske kommune av VOUVRAY til øst av Tours er laget i et bredt spekter av stilarter fra Chenin Blanc druen. Vintages i Loire er høyst variabel, men i de beste årene VOUVRAY kan produsere stilig og svært lang levetid hvite viner.

Det er sju townships i dette navn, som faller i TOURAINE bydel i Loire. Den VOUVRAY navn bare var opprettet i 1936, selv om klostrene jobbet med vin for centureis før den tid. Merk at Chenin Blanc viner i andre deler av verden kalles bare Chenin Blanc.


VOUVRAY Mousseux AOC og VOUVRAY Petillant AOC er begge gjort via MÉTHODE CHAMPENOISE
"VOUVRAY - berømte hvite TOURAINE, utelukkende fra Chenin Blanc, innen åtte kommuner i Loire Valley umiddelbart øst for Tours produsert: VOUVRAY, Rochecorbon, Vernou, Sainte Radegonde, Chancay, NOIZAY, Reugny og en del av Parcay - Meslay. VOUVRAY kan variere avhengig av årgang og kjeller behandling. Det kan være fruktige, veldig tørt (SEC) og litt besk eller intense farger og frukt og halbtrocken (Demi-sec) eller full, gull og moelleux (søt) som en Sauternes, kan han klare, appetittvekkende og musserende (petillant) men også - vanligst-skummende (mousseux), og han er blant de beste musserende viner i Frankrike. Sammen på St. 100.000, og flere er produsert, og det er godt å gjøre, etiketten på hvilken type vin og produsent skal vurderes svært nøye. Som ledende produsentene Marc Bredif, Poniatowski, Huet, Jarry, Chateau Montcontour det i VOUVRAY"

VOUVRAY tørr (SEC), off-tørr (tendre), semi-sweet (Demi-sec), søte (moelleux), musserende (pétillant)

VOUVRAY kan påvirkes sterkt av terroir, eller sammensetningen av jordsmonnet den druen dyrkes i. De fra leire jord kanskje tenderer mot en fruktige smaken, mens de som er gjort på perruches (flinty leire) jord kan smake mer av mineraler. VOUVRAY vanligvis beruset ung, innen 6 måneder av bottling, rundt 3 år fra når druer som velges. Men fine år VOUVRAY har vært kjent for å vare i opptil 100 år i utmerket tilstand.

"VOUVRAY, Loire, vingårder og hillsides".
Det er mest kjent for sin produksjon av hvitvin, blant noen av de beste karakter i Frankrike.

VOUVRAY tendens mot en søt men tørre smaken, igjen påvirkes av hvor det er vokst. Typiske smaker inkludere sitron, frukt og mineraler. Noen VOUVRAY viner har smak av epler og pærer. Det rikere smak av VOUVRAY kalles moelleux. Moelleux tendens til å bli en mer rent gull-farge og smak av honning, karamell og prunes.

Coordonnées :


VOUVRAY går veldig bra med skalldyr, lobsters, reker og sjømat. Det bør være full rundt 47F - altså bare varmere enn kjøleskap temperatur. VOUVRAY vanligvis drukket innen 2 år med sin versjon.