Vouvray vina


 


» Saznajte više...

 


» Saznajte više...
 
VOUVRAY.

Vouvray je komune u Indre-et-Loire odjela u središnjoj Francuskoj.

U dolini Loire okruluje najduža rijeka u Francuskoj, te obuhvaca vecinu appellations u bilo klasicno vino regije. U blizini se nalazi njezin istocni rub gradu Tours, i samo na njen istok, Grad Vouvray. Vouvray je poznat po svojim bijelim chenin blanc vina, podesno zove "Vouvray". Ta vina su se 100% od chenin Blanc grožda.


Vina iz francuskog komune od Vouvray na istoku Tours izradeni su u širokom rasponu stilova iz Chenin Blanc grožda. Vintages u Loire su jako promjenjivo, no u najboljim godinama Vouvray može proizvoditi i stilski vrlo dugovjecni bijelih vina.

Postoji sedam townships u ovom oznaka, koji pada u okrugu od touraine Loire. The Vouvray nomenklatura je samo stvorio 1936, iako je radio sa samostani vino za centureis prije tog vremena. Imajte na umu da chenin blanc vina u ostalim dijelovima svijeta se nazivaju samo chenin blanc.


Vouvray Mousseux AOC i Vouvray Petillant AOC su napravili preko MÉTHODE CHAMPENOISE
"Vouvray - poznati bijeli Touraine, iskljucivo iz Chenin Blanc, na terenu od osam opcina u Loire Valley odmah istocno od Tours produced: Vouvray, Rochecorbon, Vernou, Sainte Radegonde, Chancay, Noizay, Reugny a dio Parcaay - Meslay. Vouvray može varirati ovisno o berba podrum i lijecenje. To može biti vocni, vrlo suho (sec) i kolac ili nešto intenzivniju boju i voce i halbtrocken (demi-sec) ili puna, zlato i moelleux (slatko) kao Sauternes, on može svijetle, privlacan i pjenušava (petillant), ali isto tako - najcešce-zapjenušana (mousseux), a zatim je medu najboljima pjenušac Francuske. Zajedno, u St. 100000, i više su proizvodili, i vrlo je dobro ciniti, oznaku o vrsti vina i njegovih proizvodaca koji ce se smatrati vrlo pažljivo. Kao vodeci proizvodaci Marc Bredif, Poniatowski, Huet, Jarry, zamak Montcontour je u Vouvray"

Vouvray suho (sec), off-dry (tendre), polu-slatki (demi-sec), slatko (moelleux), gazirana (pétillant)

Vouvray mogu utjecati snažno po terroir, ili sastava tla grožda je odrastao in one iz glina tla može težiti ka vocnog mirisa, dok su oni napravili na perruches (tvrde gline) tla može kušati više minerala. Vouvray je obicno pijani mladi, u roku od 6 mjeseci od flaširanje, oko 3 godine od kada se grožde bere. Medutim, sitno godina Vouvray su poznati da traju do 100 godina u izvrsnom stanju.

"Vouvray, Loire, vinogradima i hillsides".
To je najbolje poznat po proizvodnji bijelih vina, medu nekim od najboljih ocijenjeno u Francuskoj.

Vouvray tendira prema suhoj slatkog okusa, ali, opet, koje su pogodene sa kojima je odrastao. Tipicni okus ukljucuju limun, voce, i mineralima. Neki vouvray vina imaju okus od jabuke i kruške. Bogatih Vouvray stil se zove moelleux. Moelleux, tendira da bude više od cista zlata boje, i ima okus meda i karamela prunes.

Coordonnées :


Vouvray ide jako dobro sa školjke, jastozi, škampi, i morski plodovi. To bi trebao biti pijan oko 47F - tj. samo toplija od frižider temperaturi. Vouvray je obicno pio u roku od 2 godine od njegove release.