VOUVRAY vine


 


» Læs mere...

 


» Læs mere...
 
VOUVRAY.

VOUVRAY er en kommune i Indre-et-Loire departement i det centrale Frankrig.

Loire Valley omgiver den længste flod i Frankrig, og omfatter de mest appellations i en klassisk vin regionen. Nær dens østlige ende ligger byen Tours, og lige til sin øst, byen VOUVRAY. VOUVRAY er kendt for sin hvide Chenin Blanc vin, opkaldt rammende "VOUVRAY". Disse vine er lavet 100% fra Chenin Blanc drue.


Vine fra det franske kommunen VOUVRAY mod øst af Tours er foretaget i en bred vifte af stilarter fra Chenin Blanc drue. Vintages i Loire er meget varierende, men i de bedste år VOUVRAY kan producere stilfulde og meget langlivet hvidvin.

Der er syv townships i denne appellation, der falder ind under det TOURAINE distriktet Loire. Den VOUVRAY appellation blev først oprettet i 1936, selv om klostre arbejdet med vin for centureis før dette tidspunkt. Bemærk, at Chenin Blanc vin i andre dele af verden kaldes blot Chenin Blanc.


VOUVRAY Mousseux AOC og VOUVRAY Petillant AOC begge er foretaget via metode CHAMPENOISE
"VOUVRAY - berømte hvide Touraine, udelukkende fra Chenin Blanc, inden for otte kommuner i Loire-dalen umiddelbart øst for Tours fremstillet: VOUVRAY, Rochecorbon, VERNOU, Sainte Radegonde, Chancay, NOIZAY, Reugny og en del af Parcaay - Meslay. VOUVRAY kan variere afhængigt af årgang og kælder behandling. Det kan være frugtagtig, meget tørre (SEC) og lidt tærte eller intens farve og frugt og halbtrocken (demi-sec) eller fuld, guld og moelleux (sød) som en Sauternes, han kan lyse, appetizing og mousserende (petillant), men også - almindeligvis-skumdannende (mousseux), og han er blandt de bedste mousserende vine i Frankrig. Sammen på St. 100000, og mere er produceret, og det er meget godt at gøre, på etiketten på den type af vinen og dens producent, der skal overvejes meget nøje. Som den førende producenter Marc Bredif, Poniatowski, Huet, Jarry, Chateau Montcontour den i VOUVRAY"

VOUVRAY tørre (SEC), off-tør (tendre), semi-sød (demi-sec), søde (moelleux), mousserende (pétillant)

VOUVRAY kan påvirkes kraftigt af Terroir, eller sammensætningen af jord den drue dyrkes i. Disse fra ler jord have en tendens i retning af en frugtagtig smag, mens de på perruches (flinty ler) jord kunne smage mere af mineraler. VOUVRAY er typisk drikkes unge, inden 6 måneder aftapning, omkring 3 år fra det tidspunkt, hvor druerne er plukket. Men fine års VOUVRAY har været kendt at vare i op til 100 år i udmærket stand.

"VOUVRAY, Loire, vinmarker og bjergskråninger".
Det er bedst kendt for sin produktion af hvidvin, blandt nogle af de mest populære i Frankrig.

VOUVRAY tendens i retning af en sød, men tør smag, igen påvirket af, hvor det er vokset. Typiske varianter omfatter citron, frugt og mineraler. Nogle VOUVRAY vine har aroma af æbler og pærer. De rigere stil VOUVRAY kaldes moelleux. Moelleux tendens til at være en mere ren guld farve, og har varianter af honning, karamel og svesker.

Coordonnées :


VOUVRAY går meget godt med skaldyr, hummer, rejer og fisk og skaldyr. Det skal drikkes på omkring 47f - dvs bare varmere end køleskab temperatur. VOUVRAY normalt drikkes inden for 2 år efter dens udgivelse.